Een gids voor alles DirectAdmin

Hoewel cPanel en Plesk al lang de markt voor hostingcontrolepanelen domineren, is DirectAdmin een serieuze concurrent die aantrekkelijk geprijsd en gebruiksvriendelijk is. Lees verder voor meer informatie over DirectAdmin-functies, kosten, voor- en nadelen, en waarom u dit zou moeten overwegen voor uw hostingaccount.

Bedieningspanelen zijn grafische webgebruikersinterfaces waarmee u de dagelijkse administratieve taken rondom uw webhostingaccount kunt beheren. Of u nu de gebruiker, wederverkoper of serverbeheerder bent, er is een reeks webpagina’s beschikbaar waarmee u taken kunt uitvoeren met minimale tijd, moeite of technische kennis.

DirectAdmin is misschien niet het meest populaire controlepaneel, maar de combinatie van functies, prijs en gebruiksgemak maken het een kanshebber.

Redenen om DirectAdmin niet te gebruiken

  • Hulp
  • Als minder bekend controlepaneel, als je een vraag hebt of hulp nodig hebt met DirectAdmin, zijn er veel minder sites die je kunt bezoeken en mensen die je kunt vragen als je het vergelijkt met Plesk of cPanel.

Dit kleinere gebruikersbestand hoeft geen gebrek aan ondersteuning te betekenen. Veel site-eigenaren hebben gekozen voor volledig beheerde hosting, zodat er hoog opgeleide experts beschikbaar zijn om een ​​groot deel van de configuratie en optimalisatie af te handelen, en er kan op worden vertrouwd wanneer er meer informatie nodig is.

Plug-ins of add-ons

Met cPanel zijn er honderden add-ons van derden die de mogelijkheden en functionaliteit kunnen uitbreiden, waardoor u extra software kunt integreren en uitvoeren. DirectAdmin heeft slechts een handvol van dergelijke plug-ins.

Voor veel gebruikers van DirectAdmin is de standaard out-of-the-box integratie, samen met de beschikbare plug-ins, voldoende om alles te doen wat ze zouden doen met elk ander configuratiescherm. Het komt er gewoon op neer of u speciale app-integratiebehoeften heeft die verder gaan dan de basis.

Eenvoudig maar uitdagend

De gebruikersinterface van DirectAdmin lijkt eenvoudig genoeg, maar een aantal gebruikers heeft geklaagd dat degenen die nieuw zijn bij DirectAdmin het moeilijk vinden om de functie te vinden die ze proberen te vinden en te gebruiken.

Klachten over UI-complexiteit zijn niet uniek voor DirectAdmin – andere panelgebruikers hebben hetzelfde gezegd over hun panel naar keuze. Het is het beste om de demo te bekijken, te kijken naar de dingen die u normaal doet in een configuratiescherm en te zien wat u ervan vindt.

Redenen om DirectAdmin te gebruiken

  • Kosten
  • DirectAdmin maakt het gemakkelijk voor site-eigenaren om geld te besparen door de prijzen van hun controlepaneel ongelooflijk betaalbaar te maken. Hier volgt een kort overzicht van wat u kunt verwachten te betalen, afhankelijk van het aantal accounts en domeinen dat u nodig heeft:

$2/maand – 1 account, 10 domeinen

$ 15/maand – 10 accounts, 50 domeinen

$ 29/maand – onbeperkt aantal accounts en domeinen

DirectAdmin-prijzen zijn aanzienlijk goedkoper dan cPanel, dat kost:

$ 15/maand – 1 account

$ 20/maand – 5 rekeningen

$30/maand – 30 rekeningen

$ 45/maand – 100 accounts