MySQL Database aanmaken in DirectAdmin

MySQL Database aanmaken in DirectAdmin

Als u gebruik maakt van webhosting met directadmin dan kunt u gemakkelijk een MySQL databases aanmaken. Een MySQL database is naast PHP vaak een vereiste voor het kunnen gebruiken van software zoals WordPress, Joomla of Drupal.

Stap 1: Log in op DirectAdmin en kies indien nodig de juiste domeinnaam. Klik vervolgens op MySQL Management onder het kopje Your Account.

Stap 2: Klik vervolgens op Create new Database.

Stap 3: Vul nu het formulier in. Zowel Database Name als Database Username beginnen altijd eerst met uw gebruikersnaam voor DirectAdmin, gevolgd door een “_”.  In dit voorbeeld beginnen beide velden dus met rimote_. Bij de velden Username Password en Confirm Password kunt u zelf een wachtwoord invullen, wij raden echter aan dat u kiest voor de optie Random. DirectAdmin zal dan zelf een sterk en uniek wachtwoord aanmaken.

Klik als u klaar bent met invullen op Create.

Uw MySQL database is nu aangemaakt. Indien u bij Stap 3 gekozen heeft voor een Random password krijgt u nu te zien met welk wachtwoord u verbinding kunt maken met uw database. Verder ziet alle andere relevante inloggegevens. Bewaar deze gegevens op een veilige plek.