Zeer gebruiksvriendelijk CMS-systeem

WordPress beschikt over een zeer gebruiksvriendelijk dashboard dat kan worden gebruikt als Content Management Systeem voor uw website. U kunt hiermee eenvoudig uw content, zoals teksten, afbeeldingen en video’s toevoegen, wijzigen of verwijderen. Binnen WordPress heeft u de mogelijkheid om design-thema’s te wijzigen, om zo het uiterlijk van uw website aan te passen. Extra functionaliteiten ook wel plugins genoemd kunnen vanuit het dashboard worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd.

Duizenden design thema’s beschikbaar

Er zijn duizenden thema’s (themes) beschikbaar, die WordPress in een handomdraai omtoveren tot een strak ogende website. Het thema veranderd het design en de opmaak, u hoeft dus zelf geen programmeur te zijn om een professionele WordPress website te bouwen. Via het dashboard van WordPress heeft u de beschikking over de thema’s, daarnaast zijn er verschillende websites waar u zowel gratis als betaalde themes kunt bekijken en downloaden.

Extra functionaliteiten met WordPress Plugins

Dankzij de populariteit van WordPress en de zeer grote community zijn er duizenden plugins beschikbaar die u eenvoudig kunt installeren en activeren. Een plugin is een uitbereiding op uw website of weblog. Voor vrijwel iedere website-functionaliteit zoals bijvoorbeeld een contactformulier, social media buttons of bijvoorbeeld een fotogalerij is een WordPress plugin verkrijgbaar.