MacBook Air op houten tafel

Aantrekkelijke internetservices

MacBook Air op houten tafel

Wereldwijd is het internet bijna ingeburgerd. We maken dankbaar gebruik van alle handige functies die het leven veraangenamen en zijn er ook bijna helemaal aan gewend. Naast het telefoneren en versturen van korte tekstberichten neemt de e-mail nog steeds een grote plaats in. Fysieke brievenbussen zijn voor een groot deel verdwenen. Soms moet er nog wel eens een papieren brief worden geschreven en verstuurd, maar het grootste gedeelte gebeurt via de mail. Grote bestanden kunnen makkelijk en snel via de e-mail worden verstuurd. Of het nu om de zakelijke mail gaat of privé, iets kunnen mailen blijft gewoon handig.

Wereldwijd bij je mail kunnen

Caiway is een Nederlandse aanbieder van digitale telefonie, televisie en internettoegang. Deze merknaam staat voor de abonnementen en services die er worden aangeboden. De eerste letters van de woorden communicatie, amusement, informatie en web vormen deze naam. Caiway webmail is een service die wordt aangeboden. De mail is te koppelen aan andere programma’s zoals bijvoorbeeld Outlook of andere internetbrowsers. Na inloggen verschijnt er een overzichtelijke toolbox waarmee wereldwijd online gegevens, facturen of abonnementen kunnen worden ontvangen en verstuurd. Wanneer het nodig is of bij eventuele vragen biedt de Caiway helpdesk uitkomst.

Online zaken gemakkelijk kunnen regelen

Door de volle agenda’s is het prettig om op een zelf gekozen tijdstip de administratie te kunnen afhandelen. Onder kantoortijden kan er met een medewerker worden gesproken. Via een digitale chat kunnen er ook buiten de kantooruren vragen worden gesteld. Mogelijk is het om via een app te werken. Het online inloggen op webmail is gemakkelijk, maar het is belangrijk om even de tijd te nemen om alle functies door te krijgen. Wat ook zeker niet mag worden vergeten is het zorgvuldig omgaan met het wachtwoord. In- en uitloggen is altijd verstandig.

Werken achter laptop met koffie

Mailen zonder softwareprogramma

Via iedere internetbrowser kan er worden ingelogd om vervolgens veilig te kunnen werken. Het is mogelijk om bij afwezigheid bijvoorbeeld de telefoon door te schakelen naar een mobiel nummer of een andere vaste telefoon. Het is gemakkelijk om via de webmail in te loggen bij andere accounts zoals Linkedin, Facebook, Twitter of Marktplaats. Zonder zelf een softwareprogramma te moeten hebben vindt alles online plaats. De webmaildiensten zijn up to date met beveiligingsprogramma’s.