Google lanceert nieuwe manier om video’s te optimaliseren voor zoeken

Google introduceert een nieuwe manier voor site-eigenaren om video’s te optimaliseren die op hun eigen website worden gepubliceerd.

Google heeft een nieuwe manier om video’s te optimaliseren voor zoekresultaten wanneer ze zijn gepubliceerd op de eigen website van een maker in plaats van op YouTube.

Het is nu gemakkelijker voor uitgevers om hun video’s te markeren voor de ‘sleutelmomenten’ rich snippet, waarmee zoekers rechtstreeks naar bepaalde videosegmenten kunnen navigeren.

Dit is gemakkelijk te bereiken met een YouTube-video, omdat je alleen tijdstempels aan de videobeschrijving hoeft toe te voegen.

Voorheen was het lastiger wanneer de video werd geüpload naar de website van een maker, omdat de site-eigenaar elk segment handmatig moest labelen.

Nu hoeven site-eigenaren alleen Google het URL-patroon te vertellen om naar een specifieke tijdstempel in een video te gaan.

Google zal vervolgens AI gebruiken om belangrijke momenten in de video te identificeren en links naar die momenten rechtstreeks in zoekresultaten weer te geven.

Deze mogelijkheid, SeektoAction genaamd, werd eerder dit jaar aangekondigd op Google I/O en is al enkele maanden in bèta.

Google haalt de functie uit de bètafase en breidt de ondersteuning uit naar elke site die video’s publiceert.

Hier vindt u meer informatie over SeekToAction en hoe het kan worden gebruikt om de zichtbaarheid van video’s in zoekresultaten te verbeteren.x

Meer over SeekToAction-video-opmaak

SeekToAction-markeringen kunnen worden toegepast op video’s, net als andere andere typen gestructureerde gegevens van schema.org.

Google voegt eraan toe dat de SeekToAction-opmaak alleen van toepassing is op video’s die zijn ingesloten op de eigen website. Deze opmaak wordt niet ondersteund door andere platforms van derden.

Als site-eigenaren de voorkeur geven aan het identificeren van belangrijke momenten in een video op de oude manier, in plaats van Google automatisch belangrijke momenten te laten identificeren, kan de Clip-opmaak worden gebruikt in plaats van SeekToAction.